Pages

Sunday

Monsters vs Aliens!!



Siapa yang sudah menonton filem animasi 3D Monsters vs Aliens???

Saya baru sahaja menonton filem ini tadi...saya bagi 4 bintang daripada 5 bintang....hi hi hi...pada mulanya my b ajak tengok Terminator Salvation...tapi disebabkan saya tak ikuti filem itu daripada mula ia ditayangkan...so..lebih baik saya tengok filem ini....hi hi hi...my b pun teringin nak tengok filem ni....

Filem animasi 3D ini mengisahkan tentang Susan Murphy (Reese Witherspoon) yang membesar dengan tiba2 apabila sebiji meteor jatuh menimpa dia dihari perkahwinannya dengan Derek (Paul Rudd) dan dia telah terkena satu radiasi daripada meteor tersebut sehingga memiliki kekuatan yang luar biasa...Susan telah ditangkap dan dikurung bersama2 dengan monsters lain....antaranya...B.O.B....Dr.Cockroach PhD...The Missing Link...Insecto....hi hi hi...mereka berkawan ketika dalam kurungan....

Pada suatu hari...bandar San Francisco telah diserang dengan aliens...dan Susan serta rakan2nya yang lain ditugaskan untuk menyelamatkan bandar San Francisco daripada diserang oleh makhluk asing yang bertujuan untuk memburu Susan kerana mahukan radiasi yang ada pada Susan untuk menakluki bumi....tetapi...Susan dan rakan2nya dapat mengalahkan aliens tersebut....

Filem animasi ini...sangat sesuai untuk ditonton bersama2 dengan sahabat handai dan seisi keluarga....hi hi hi.... watak B.O.B. akan mmbuatkan korang xkering gusi....hi hi hi....

Barisan para pelakon....saya listkan watak favourite saya sahaja ok...hi hi hi

Reese Witherspoon - voice Susan Murphy a.k.a. Ginormica...cute!
Seth Rogen - voice B.O.B. short for Benzoate-Ostylezene-Bicarbonate...kelakar!
Hugh Laurie - voice Dr. Cockroach Ph.D...sengal dan gila!
Will Arnett - voice The Missing Link...pun agak sengal!
Insecto - ulat bulu yang comel...dan bertuakr menjadi rama2 yang 'anggun'...ha ha ha!

Kesimpulannya.....best!

2 comments:

TheOtherKhairul said...

movie ni bulan lepas sbnrnya dah ada yang DVD punya. Ori mungkin sebab tak ada masalah pun masa tonton. Dan ianya memang best. Sempoi je nak-nak presedint dan jelly tu kan.

myra said...

ooo..yeke??xpe la.yg penting da tgk...hi hi hi...yup..president dia kelakar abis....bob pun sama...hi hi hi!