Pages

Friday

Hari- Hari Sibukku~

Tinggal lagi 1 assignment je yang nk kena siapkan....tu pun pastinya mengambil masa yang agak lama untuk disiapkan.... Yup~ Minggu ni saya rasakan terlalu sibuk....sehinggakan saya rasa terlalu letih dan xbermaya.......waaaaa~ Minggu ni je ada 2 eksperimen kene buat.....bayangkan la betapa penatnya saya.....6jam duk dalam lab.....ni lab report lagi belum siap....2 report nk kene siapkan....minggu ni plak ada 4 assignment yang perlu disiapkan.....dan alhamdulillah 3 assignment telah disiapkan....only in 1 day! huh~ Sabtu dan Ahad ni....yakni esok dan lusa hari....saya diwajibkan untuk menghadiri seminar Soft Skills II yang akan berlangsung dari pagi sampai la ke petang.......saya harap anda sume dapat bayangkan kesukaran hidup yang saya lalui pada minggu ni ye.......huhuhu......tapi apa2 hal pun...saya perlu bersyukur dengan nikmat dan kurniaan dari Allah kerana saya telah kembali menjadi manusia yang normal.....

Dan pada hari semalam saya dan 4 orang lagi classmates saya g kuar ke Kuantan~! Bes sgt2!!!! Disebabkan ada satu klas cancel....trus kami berpakat utk kuar dari sini.....yeahhhh~ Tujuan utama kami sebenarnya nak beli sampul surat dgn setem je....tapi...terlajak plak ke tgh2 bandar Kuantan tu....apa lagi! Enjoy la! Ha ha ha....dengan berbaju kurung...sememangnya kami menjadi tumpuan para penduduk Kuantan......1st time g jalan2 ngn baju kurung....kes malas basuh baju la ni.....hi hi hi....tyme jalan2 semalam...singgah la kat GSC....nk tgk G.I.Joe...bapak sonok cite dia..... Bes ngn efek teknologi yang dipaparkan dalam tu....idea kreatip...cuma ada sikit2 la yang slack....yela...cite ni banyak guna komputer...tapi kalo da terlalu banyak..phm2 je la..mesti ada sesetgh babak yang nampak xreal....tapi...overall..bes la...dr mula sampai abis....asik berlawan je....bes2.....sebelum kami mewayang....kami singgah ke 'jamban2' karok....pe lagi..melalak cam Mariah Carey la I.....ha ha ha......ni sume tensen pye pasal kan....nak mam mmg da xleh.....menjerit sepuas ati la jawabnye.....

Pas settle sume aktiviti xberfaedah tu...saya bawak dorg2 ni g pasaraya terbesar di Malaysia iaitu Giant......saya nak berbuka puasa di sana...almaklumlah...lama da saya mengidam nak mam dlm hot plate......dan akhirnye....pengidaman saya tu berakhir di Giant...perut saya mulai tersenyum puas.... dan kembalilah saya ke UMP tercinta ni.....untuk meneruskan sisa2 idup yang hanya tinggal beberapa bulan saja di sini.......

OK la kawan2....sekarang...saya menyenaraikan apa yang saya makan sepanjang saya xupdate blog comel saya neyh.....

My diet journal (11th Ogos 2009)

Breakfast - 1 potong nipis kek moist chocolate
Lunch - 2 keping roti wholemeal
Dinner - Bakso + 2 ketul bebola sotong

2 cup of green tea + 2 tablespoons of honey + 2 limes
Plain water

My diet journal (12th Ogos 2009)

Breakfast - 2 keping roti wholemeal
Lunch - 2 keping roti wholemeal + Tuna
Dinner - 2 keping roti wholemeal + Tuna

Plain water
2 cup of 100 plus drinking

My diet journal (13th Ogos 2009)

Breakfast - Sizzling mee

Plain water
Fresh orange
Soya bean

My diet journal (14th Ogos 2009)

Breakfast - 2 keping roti wholemeal
Dinner - mee grg + telur grg + ayam grg (byknyeee!)

Plain water

Setelah saya menyenaraikan apa yang anda lihat di atas....saya ingin berkongsi dengan anda...gamba2 equipment yang saya gunakan untuk eksperimen saya pada minggu ini....skema tul ayat.....ha ha ha!

Bubble cap distillation unit




Ini bukan saya...ini Fida.....



Tray dryer unit

Eksperimen ini sangat membosankan.......

No comments: