Pages

Saturday

Hari Ke-2 Tanpa Rumet~

Hasil keje dari kebosanan yang melanda diri ini....

Huuuu....~

Bosannya menempuh hari2 tanpa rumet2 tersyg dan termanja neyh....cepat la balik wahai rumet2ku.....saya sudah bosan tinggal keseorangn di bilik yang comel ni......saya pun nak balik jugak!! Tapi apakan daya....cuti cuma 4 hari....kalau saya balik...satu hari da abis kat highway...pastu nak balik sini balik..lagi satu hari da abis kat highway....hanya 2 hari je kat umah...tu pun bukan leh ilang penat neyh...next week pun ada lagi test....CEE, PS&H, PSCU, dan Plant Utility....fokus kat CEE tu je...hi hi hi....yg lain2 insyaAllah leh jawab....CEE is about to calculate equipments operation...hu hu hu...waaa..seb bek la 2 equipment je yg masuk....baru2 ni...ada satu equipment for evaporation...perghhh...jalan kira dia xhengat dunia....3 4 pages! and it will be in final exam...hu hu hu...gambateh kawan2ku....!

Harini saya rasa macam mood xstable la....hari itu makin dekat kah??! Oh noo....~ Hari itu sangat menghantui diri saya...saya xsuka betul simptom2 PMS mula merasuk dalam diri ini....Waaa~ Sebab apa saya xske? Sebab saya akan bad mood in all day.....! Dan orang yang saya sayang...akan terbabit sama dalam ketidakstabilan mood saya....semalam betul2 menguji mood saya....pagi semalam...saya da print esaimen Stat....nak g anta la ni...tapi luckily...partner saya..Aini..dtg bilik...dia kata ada org nk tolong anta kan esaimen tu...alhamdulillah....settle keje...pastu...saya tgk dia mekap lawa2...saya tanya la nak ke mana...dia kata ada shooting utk projek bg subject Critical Thinking...waaa..teruja saya nak ikut..tapi...car key ada kat DD...DD plak...saya kol2..dia kata dia nak kuar nak siapkan projek Islamic Instutions dia...ok...xjdik la saya kuar tgk dorg berlakon...duk la sorg2 dlm bilik ni..melayan mata....pastu....tup2...DD kol...dia ajak kuar Kuantan...dia nak shopping...saya tanya nape xgi kuar bt projek...dia gelak2 je...dari situ memang da mood saya lari sket....kalo tahu dia xjadik kuar td...memang saya da boleh tgk para pelakon tu menyiapkan drama dorg...huh~ Apa2 pun...saya kuar jugak ngn DD....kami g East Coast Mall ngn Berjaya Megamall...then g Giant... Masa kat ECM...DD memang belanja sakan....habis dalam RM400 jugak la...beli apa? beli jeans Roxy ngn 2 psg pakaian dalam....huh....kalo x..dia nk g beli DKNY perfume ngn Gucci purse ngn Vincci shoes...gilos la minah tu....saya ni da terlalu penat masa tu...DD tak boleh puasa...memang rancak la dia berjalan...saya ni rasa macam nak pengsan da....pastu....ikut dia berjalan2 pun...da rasa macam bengang je....cuma mood saya kembali stable walaupun sket...tyme nak pilih brooch tudung utk Mama....dpt la satu...utk disuaipadankan dengan baju raya Mama tahun ni...hi hi hi....igtkan nak carik butang baju utk Ayah skali...tapi kebanyakan kedai jual butang utk baju melayu cekak musang...baju Ayah baju melayu teluk belanga...so..nak carik butang yg single je....xpe la..nanti carik lagi la.... Kami balik dalam kul 5lebey....then singgah g bazaar....just beli nasi tomato ngn ayam percik....mee xde...so...kempen saya kantoi utk smalam...hi hi hi...balik2 je..saya mintak la DD temankan saya tido utk malam semalm je..dia kata OK...dia kata OK!!! tapi dia nk g dating dlu....pastu baru dia balik bilik saya....sementara tunggu dia balik..saya YM ngn B saya....waaa...tyme ni lagi la...sngat2 tersasar da mood saya.....B sya baru pas reformat pc dia...so...dia malas nak kemas2 pasang balik apa yg patut kat pc dia...sebab dia sibuk surfing je kot...! Saya nak kol YM dia..dia leh kata sume tu!! Geram sgt da saya....tapi..lelama...cool la sket...leh la sembang2 sket...walaupun saya memang agak kesunyian semalam dan juga harini..... dalam kul 12.30....DD balik bilik saya...dia bawak ais ketul2 tu..banyak gila....dia letak je atas meja.....pastu dia kata dia xjadik nak tido ngn saya malam ni!!!! Warghhhhhh!!! GERAMMM!! da la balik bawak marshmellow saya....!!! huh~ Lepas dari tu je..saya say gud nyte to my B...trus offline...nk tido..sorg2...lampu terbukak...xselesa..nk tutup takut...seb bek ter;ena gak...tapi dlm kul 2 pagi...saya tgk lantai bilik abis basah....rupanya ais ketul2 yg DD letak atas meja da cair...waaa....buat keje betul la~~ tgh mamai2 tu g carik towel...nak lap....rasa mcam nk menyumpah2 je DD tu...da la sebelum g dating tu dia tumpahkan air blackcurrent atas carpet.....satu hal nk kene memberus carpet tu....tapi da settle da pagi td...lenguh tangan...kalo carpet tu kecik xpe...ni besau!!! Argghhhh~ memang mencabar kesabaran betul!!!

Huh~

Korang xyah baca la kalo panjang sangat ye....luahan hati saya utk semalam....kalo ada rumet..memang luah kat dorg je....ni xde sape2...kat sini je la saya luahkan....sedey kan.....

Harini saya masak spaghetti cheese!! Hi hi hi...pastu beli ayam 2 ketul... pastu beli air blackcurrent kat Abai....nama dia Syed Akbar...panggil Abai...ha ha ha....lawak la mamat tu....da la makin tembum....hi hi hi....dia sempat bercerita kisah percintaan dalam idup dia..sepanjang saya xde setahun ngn dia...ha ha ha....dia kata dia baru je putus cinta...hukhukhuk....siannnn....
dia tanya saya pasal kehidupan saya...saya kata la saya tengah bahagia ngn B saya....hi hi hi...then..tgh syok2 story2....B kol....masa ni la....mood saya tersasar jauh dari paksi normal....sorry B....tapi nasib baik la B xmajuk ngn saya....td kol pun...happening je suara dia...tapi diselang selikan ngn sendawa dia yg busuk tu..yuckss! Hi hi hi...kalo la bole kol dia mlm ni....rasa mcm problem yang terbuku kat kepala otak ni da release da...tapi nak buat mcm mana...kalo da xboleh...xkan nak paksa2 gak kan....saya bukannya bini dia pun...hi hi hi..kalo da jdik bini dia...siap la dia...hi hi hi...

Meh nak tepekkan juadah berbuka puasa td.....

Tadaa~ Ni la spaghetti cheese oghe buje.....ha ha ha.....

Disebabkan ketiadaan ramuan lain utk menambah rasa sedap spaghetti neyh..saya lari2 ke cafe beli ayam goreng...hi hi hi....

Ni air yang dibungkus oleh adikku, DD yang tercinta..... hi hi hi...

Selepas bertadarus....mam buah limau mandarin sebiji...pastu terigt cookies neyh kat dlm locker.....bukak n mam sampai la skang....

Dan perut neyh pun rasa macam nak meluahkan sesuatu...tadi asik kuar geiser je...skang nak g memuntahkan lava kat jamban...hi hi hi....geli jek munyik dia kan....! hi hi hi..k la...sampai di sini saja la coretan sentap saya pada hari ni...hi hi hi..ops...meh singgah blog paling sentap neyh....coretan-carutan si sentap.....suka baca blog neyh...terasa mcm remaja sangat...hi hi hi....almaklumlah..saya ni kan da tua...ramai panggil saya nenek...padahal saya panggil mereka makcik je...hu hu hu..sedeyh tul!!



No comments: