Pages

Saturday

Pulang Kembali Ke Perantauan.....


Jauhnya nak memandu sok......dari Lumut ke Kuantan......warghhh~!

Cehhh....! Tajuk entry macam nak pulang ke abroad plak ekk....ha ha ha....sesaja je nak merasa macam orang pulang ke kampung halaman....biasanya...kalau sebut balik kampung je (mengikut tradisi family saya la...) mesti balik umah nenek kat Johor....nak juga biasakan sebut umah Mama ngn Ayah ni macam kampung gak...hi hi hi...mana la tau nanti..kalau da kawen...da ada anak...diorg tanya....nk balik kampung mana? Johor atau Lumut?? Hi hi hi..kan best! Hurmmm..selagi nenek ngan atok ada....selagi tu la kena balik ke Johor....

Sebut pasal balik kampung...teringat pula kat nenek....hi hi hi...insyaAllah...kalau ada rezeki...saya akan menerima kehadiran seorang atok baru...(ni nenek belah Mama..) Kesian kat nenek....ni merupakan suami dia yang ketiga....jodoh dia xpanjang.....harap2 kali ni lama la sket....saya pun faham...kesunyian dia...tanpa seorang lelaki untuk bermanja2...eh! untuk melakukan ibadat bersama2....hi hi hi..meneman di kala malam....mana taknya...nenek duk sorang2 je....sekarang ni pun....perompak makin mengganas....lagi2 mat2 Indon...huh~ takut jugak...penah offer nenek duk Lumut...tapi dia kata xsedap la nak menumpang kat umah anak...hu hu hu....kitorg xkesah pun...tapi biasalah....siapa yang selesa duk umah orang kan....lebih selesa duk umah sendiri....bebas melakukan apa je aktiviti....

Yessss....! Say No To Rice Campaign berjaya untuk kali yang pertama.....hi hi hi....actually...I don't cut off all carbo food....xmo mkan nasik je....roti wholemeal...bihun sket....mkn...jangan risau k...hi hi hi....kang kalo cut off sume carbo...camne la nak dpt energy utk study....xpasal2 tgh study leh collapse....ha ha ha....kawan ingatkan tido...rupa2nya da kiokkk...! Naya je~! N now...saya nak try minum green tea....5 cups per day.... tp saya xnak amik mlm....sebab kandungan kafein green tea ni agak tinggi...lebih kurang sama cam coffee....alamak! nescafe 3in1 dlm locker bilik kene sedekah kan kat roommate la....ha ha ha...xpe...jadikan diet anda sebagai cara untuk membahagiakan roommate anda ye...! Untung la roommate saya.....pasni sume makanan kene share la......hi hi hi... Sebelum try nk diet2 macam ni...saya ada jugak la survey pendapat orang n hasil yang dorg dapat....tp...ada salah satu cara minah ni...gila2...mmg gila! tahap menggila....!! sanggup dia xmakan....lebey kurang 4 hari dia xmakan pape...just minum air.....pastu keje2 yang dia lakukan sepanjang 4 hari tu memang berat.... itu memang da salah da tu....kang bila da kebulur....abis naik berkilo2....hu hu hu.....

For my diet journal:

Breakfast - roti 2keping & telur rebus sebiji
Lunch - kuah lontong 1/2 senduk & sausage sebatang
Dinner - buah2an

plain water+lemon (byk!)
1 cup of Soyabean milk
1 cup of tea



Tapi...diet yang boleh dikatakan agak popular....Morning Banana Diet....from Japan....simple je....mam pisang masa bfast....pastu mam macam biasa lunch...dinner....kalau nak tau lebih lanjut.... kunjungilah website ni.... http://morningbanana.com/community/ Saya xregister pun...baca2 gitu je....hi hi hi....try la....saya nak try diet ala2 atkins ni dlu....hi hi hi....


2 comments:

cayataro?! said...

haha..jgn amlkn sgt mkn pisang..
gula tggi tu :P

myra said...

xla....tu just nk bgtau ttg kemunculan diet terbaru dr jepun....hi hi hi....