Pages

Sunday

Himpunan Kisah Aku Di Bulan Januari....

5hb Januari yang lepas saya telah menyambut hari kelahiran saya yang ke-22.....Apa perasaan saya??? Saya rasa bersyukur dan gembira sangat sebab masih lagi bernafas bersama kehidupan saya.... Tapi saya tak menyambut pun seperti tahun2 sebelum ni....nothing special except the present from my Ayah n my Mama....no cake...no celebration...no friends...saya sedih... Hari lahir saya rasakan sangat hambar....tak seperti sebelum ni...I don't know why....

Next week dah nak dekat sebulan saya menjalani latihan industri saya di Lekir....rasa sekejap je....sebab saya enjoy buat latihan di sana...macam2 yang saya pelajari di sana....it's all about latex....and saya telah beberapa kali telah ditawarkan untuk terus bekerja di sana after 6 months....maybe saya dioffer untuk mengisi kekosongan jawatan di bahagian R&D company tersebut....tapi saya tetap menolak kerana saya mahu lagi menyambung pelajaran saya ke peringkat yang lebih tinggi....kawan2 di sana sangat2 baik....Insyaallah...saya akan bekerja di sana utk mengumpul pengalaman sebelum melangkah ke dalam company yang lebih besar....memang banyak perkara yang boleh saya pelajari di sana....hi hi hi....


Ini adalah kegilaan saya sekarang...mungkin saya agak ketinggalan dengan game ini....sebab sebelum ni saya memang tak suka main game....tapi setelah diperkenalkan oleh technician saya, Kak Mary...saya mencuba...dan akhirnya...saya sendiri teraddicted ngan game ni...hi hi hi....siapa2 yang memang xgemar main game...especially girls....plis try these games....hi hi hi...u'll love to play it everyday....kalau game yang selalu budak lelaki main...tentulah saya xminat....tapi game ni sangat santai...dan sesuwai sangat dengan budak perempuan mcm saya....he he he....


Next week adalah week yang paling membuatkan saya weak....banyak sample yang nak kene buat untuk marketing sample...sebab next 2 weeks ada customer dari german mahu lihat sample gloves yang menggunakan warna organik...dakwat sotong....itu da settle da semalam....tapi ada lagi yang nak disiapkan....gloves kaler microflex...means kaler purple pekat....20pieces for every size....berpeluh2 la nak dip former....berharap jugak mat Bangla nak tolong....susah sket kalo nak harapkan mat Bangla ni...kalau mat Nepal...senang sket....

Sebut pasal mat Bangla neyh...adoiii...ada yang mintak no fon saya daripada technician saya....hi hi hi...kelakar je rasa....dulu...pada mata saya...mat Bangla ni jahat tau....setiap jenayah dorg yang buat...tapi..pada hakikatnya....orang kita lebih jahat dari diorg....pernah dulu...ada sorg mat Bangla kena bunuh ngan penduduk kampung sekitar kilang ni sebab bercinta dengan seorg kerani di dalam kilang ni...padahal kerani tu yang menggatal ngan mat Bangla tu....mat Bangla tu dibunuh...kaki tangan patah...anu dicantas....tapi polis tutup kes ni...sebab apa???

Mat Bangla ni satu je cara nak berhati2...jangan terlalu melayan dorg...kerja dengan cara yang professional....bukan dengan cara menggedik xtentu hala...org kita pun geram tgk pompuan gedik...ni kan pula mat Bangla...masing2 ada nafsu....xdinafikan ada di antara mereka yang hensem2....tapi jangan mudah terpedaya dengan kehenseman wajah mat Bangla dan mat Nepal....setiap hari saya berurusan dengan mereka....tapi xde seorg pun yang cuba bersikap biadap dengan saya.....org tempatan saja yang banyak cakap kotor dengan saya....huh~

Yang kelakarnye....sebelum menjalani latihan industri ni..di universiti saya ada satu kursus la...softskills....ada seorg lecturer ni cerita...ada student yang kerja dia dikelilingi mat Bangla....dia takut....tapi lecturer ni puji2 student tu....saya tau..student tu student kesayangan dia....nak tunjuk la betapa adventurenya student kesayangan dia menempuhi LI....ha ha ha...saya gelak je...pe nak ditakutkan ngn mat Bangla ni??? Diorg pun manusia jugak...as long as kita jaga tingkah laku kita...hormat dorg as a human...dorg pun akan respek kita as a human....kalau dorg pandang2 tu....buat bodoh je la....kalo kita nampak orang baru dekat tempat kerja kita pun kita akan pandang2 kan....just smile to them....but jangan la over sgt....lawak sangat bila igt balik crite lecturer bangang tu...ha ha ha.....watever~


Inilah wajah saya setelah bergelar minah kilang....hi hi hi...nasib baik la keje saya ni xmemerlukan baju kurung n mekap...so...saya datang ke kilang hanya dengan memakai tshirt n jeans....serta sport shoes....simple kan....no makeup...no jewelleries....gelang tangan saya terpaksa la simpan dalam jewelleries box...tudung pun xleh yang ada butang2an...sebab nak menjami kualiti gloves dalam kilang....itu belom lagi kene bt surgical gloves...kene laaaaagi bersih...0% defect....0% pinholes....sume kene 0%....hi hi hi....

Rakan sekerja saya: Kak Mary (R&D Technician), Kak Aini (Process Engineer), Kak Nadwa (Process Engineer), Kak Jaya ( Lab Assistant), Kak Nadia (Lab Assistant), Kak Jus, Kak Julia (Engineer), Uthaya & Uzzal (Lab Assistant), Mr.Sugu ( Lab Supervisor)...

Mereka sangat best...fun...i'm happy with them...banyak mengajar....thanks guys....!



6 comments:

eyes143.. said...

pucat jer muka ko skrg neh..
huhuhu..
byk2 rehat keyh!

myra said...

waaa...ye ke pucat???

muka penat kan....mmg gila penat la skang.....

xde masa da nak jaga diri....

Vee said...

pucat, nmpk penat sgt....bykkn rehat...n..byk minum air masak...


huhu...game2 tu sume dah khatam da...tp ad game serupe dinner dash tu...
lagi besh...wat pizza, kedai spa, kedai fesyen baju, kedai makan,tp makin lama makin susah la level die....sonok...

nk x??

eyes143.. said...

nak2.. :p

Vee said...

aik??! ko plak yg nk...huhu....ermmm..cmne nk bg ek?

eyes143.. said...

mcm mna ko nk kasi kt myra, cmtu la ko kasi kt ak.. haha