Pages

Thursday

Pendapat Dari Mahasiswa Peduli.Pagi2 lagi saya sudah dikejutkan dengan berita di malaysiakini.com dengan berita yang saya sendiri tak tau la nak describe sebagai apa.

Baru2 ni juga saya ada membaca di satu forum tentang pandangan forumers berkaitan dengan mahasiswa dulu dan sekarang. Berikutan dengan pandangan itu saya lihat, terlalu banyak jurang antar mahasiswa dulu dan sekarang. Dilihat mahasiswa dulu lebih berguna dari mahasiswa sekarang. Ini mungkin adalah disebabkan yang memberi pandangan adalah golongan dari mahasiswa dulu2. LoL~

Saya tertarik dengan satu komen dari seorang forumer. Dia menyatakan pandangan dia. Dia kata, mahasiswa dulu sibuk sangat nak berpolitik sampaikan pelajaran yang sepatutnya dihabiskan dalam masa 3tahun terpaksa diteruskan sehingga bertahun2 kerana leka dan alpa dalam mengeluarkan pendapat dan bersuara. Manakala mahasiswa kini harus belajar untuk lulus dan tidak ada masa nak berpolitik dan bersuara memandangkan mahasiswa sekarang diberi pinjaman dan dikehendaki untuk membayarnya sehabis pengajian.

Pendapat di atas dibangkang oleh seorang forumer yang berkemungkinan tergolong dalam mahasiswa dulu. Forumer itu menaip, mahasiswa dulu adalah pembangun rakyat Malaysia. Berani bersuara kerana nak tegakkan keadilan.

LoL~

Nak bukti tak kenapa mahasiswa sekarang tak berpeluang nak menyuarakan pendapat dalam berpolitik dan membela nasib bangsa??

Majlis penerangan batal wacana pelajar di UMP


Sila klik link di atas.

P.S. Seperti kelihatan mahasiswa dulu yang banyak menimbulkan masalah dalam politik negara. LoL! LoL! LoL! Pssst...agak2nya mereka ni da terlalu bijak untuk membela dan menyuarakan pendapat mereka kot. Tapi, sebetulnya, mereka bela nasib siapa? Rakyat atau diri sendiri? Hua hua hua!

No comments: