Pages

Friday

UPSR


Semalam Deli balik dari sekolah untuk mengambil keputusan UPSR dia. Dia sangat seronok! Saya pun tumpang gembira dan seronok. Keputusan idaman Deli telah menjadi realiti. Deli mendapat 1A 4B dalam UPSR. LoL~! Sangat 'cemerlang'.

Nak tau tak sebab apa dia sangat seronok dengan keputusan tu? Tak lain dan tak bukan adalah sebab dia tak nak masuk asrama! Dia sayang nak tinggalkan PS2 and PSP dia. Robot2 n kete control dia. Dan segala macam mainan dia dalam bilik dia yang seumpama Toys 'r' Us tu. Yup! Bilik dia umpama syurga bagi kanak2 lelaki.

Semuanya lengkap. Dan sebab tu dia seboleh2 taknak masuk ke asrama. Mama pun taknak dia masuk asrama sebab dia sajalah yang tinggal kat rumah. Kalau dia masuk asrama, alamatnya mati kutu la ayah dan mama. Hi hi hi.

Apa2 pun. Adik2 saya tak dapat nak beat result UPSR saya dulu. Muahahaha!

Psssst, DD punya result dulu macam2 ada. A, B, C, D, nasib baik takde E! Tapi sekarang, satu huruf saja. A A A A~!

Kesimpulannya di sini, keputusan UPSR tidak memberikan kesan apa2 pun kepada keputusan anda di universiti nanti. So, adik2 dun worry and keep trying to be the best among the best~!

No comments: