Pages

Wednesday

Mari Belajar Buat Mini Pizza!

Hi hi hi...Sesiapa pernah buat mini pizza ni? Saya selalu buat masa zaman sekolah. Untuk breakfast. Sangat mudah. Sangat sedap. Sangat berkhasiat!

Di bawah ini adalah bahan2 yang saya gunakan untuk buat mini pizza ini. Untuk sardin tu senang sangat2. Tumis bawang besar dengan putih (sukati nak masuk banyak mana) >> Masukkan sardin dan hancurkan lumat2 >> Masukkan sedikit garam (secukup rasa). Itu sahaja. Mudah?

Then, ini step2 yang saya tunjukkan di sini:

1. Sapukan butter pada roti macam biasa.


2. Sapukan sos cili. Ikut pada citarasa anda.


3. Sapukan sardin dan susunkan sosej.


4. Letakkan cheese!

Dan masukkan dalam oven. Hurm. Suhu? Ikut suka anda la yek. Saya pun main hentam suhu nak bakar mini pizza ni. Hi hi hi. Sampailah cheese dia cair.......


Tadaaaaaa....!!! Nom nom nom!

P/S Maaf kerana gambar blurrr...saya tahu ada blogger yang tak suka gambar blurr disiarkan tapi saya takde kamera canggih. Guna handphone jek. Sowie!

4 comments:

Hana said...

sedapnyeeee~~~ rasa terliur tengok keju tu cair..

Myra said...

memang pun.....part keju tu la penting....hi hi hi...

adie said...

thanks bg resepi cool ni
aku dah try buat sebijik cara ko ajar.. tapi baru tadi aku edit sikit resepi ni gune roti pita

Amirah said...

wow....adie buat mesti sodap nih! hi hi hi...