Pages

Monday

Makeup Lagi~! [Tips Penjagaan Kulit Wajah Bak Kulit Telur]

Hai semua!!

Hari ini saya update belog untuk kali yang terakhir sebelum saya pulang ke Kuantan. 

Ya! Haruslah kita berfoya2 dahulu sebelum memperhambakan diri pada buku2 tebal di sana ye.

Harapan pada esok hari supaya tiada banyak kereta di simpang Genting Highlands nanti. 

Oh ya!

Untuk mekap kali ini, saya hanya sentuh mata jek. Kulit saya tak usik means saya xapply any foundation on it. Natural beauty k! LoL!

Penjagaan Kulit Saya

Hurm...ramai juga kawan2 yang bertanyakan tentang produk penjagaan kulit saya. Simple jek kawan2. Saya tak pernah guna any product yang mahal. For facial foam, saya guna Neutrogena Daily Scrub since my skin have large pores, so I need to clean it deeply. For toner, saya gunakan produk Safi Balqis yang warna biru tu. Ianya sangat lembut pada kulit. For moisturizer, saya gunakan krim Fair n Lovely saja. Sangat simple. 

Saya cuci muka masa mandi jek. Kalau 2 kali saya mandi, 2 kali la saya cuci muka. In case, musim hujan ni, saya agak kambing sedikit..so sekali jek la saya cuci muka...woops! Hi hi hi. Sebenarnya saya tak berapa nak hadap sangat dengan penjagaan kulit muka ni. Tah la. Kalau kawan2 tanya tips....saya agak bebal di situ. Maybe pemakanan juga bagi effect pada kulit wajah. Saya lebih suka minum banyak2 air kosong. Makan macam bese. Hentam saja la labu. Tapi, kalau saya lihat kulit saya agak kusam, saya akan cuba berolahraga sehingga kulit saya kelihatan PINK! Means darah da mengalir ke urat2 muka la tu kan. Tu yang agak berseri bila saya pulang dari ofis lecturer (kena naik turun tangga yang agak curam). 


Sorry, muncung tak cukup sexy plak. Malam ni kene gantung muncung kat siling. Baru world pada keesokan harinya. Ha ha ha.
 (This picha is extremely edited by me!)



Gambar di atas telah membongkarkan segala2nya!! Daging lebih di pipi juga tertonjol!! Oh nOOOOO!
(This picha is a virgin....---> betul ke perkataan ni?? aplikasi dari pembelajaran...maaf teacher!)



Walawehhh! Saya tak perlu susah2 nak kembungkan pipi saya sebab ianya memang sudah mengembung....LoL~!

 Oh yeah! Tergoda x? Agak2 kalau kasi gambar ni kat Datuk2, leh ke saya dapat sugar daddy ekk??? 

Jelingan manja untuk satu2nya buah hati saya yang dirindui dan dibunciti, En. Saufi..... Mmmmuaaahhh!!

Daaaaaaa~!

No comments: