Pages

Friday

Practicing My Makeup Skill...

Hari ini saya menconteng muka lagi. Tema untuk hari ini adalah pertunangan. Wah...memang niat saya untuk tidak meng'hire' mana2 makeup artist di hari pertunangan saya. Membazir jek. Da tu saya ni jenis yang agak cerewet sket bab2 makeup ni. Saya memang susah nak puas hati dengan hasil kerja tangan orang. Da banyak da saya tengok mak andam ni mekap orang... Saya cukup tak berkenan dengan alatan yang dia gunakan. Kotor! Busuk! Murah! Eeeee...tak suka mak nokssss!

So, inisiatif saya adalah memperbaiki skill mengandam saya sendiri. Walaupun tak cantik, at least saya tau apa yang saya mahukan untuk wajah saya. Pratice makes perfect k!

Untuk kali ini, saya cuba nak makeup ala2 snow white gitu...suci murni saja... Ye la...Majlis pertunangan mestilah kena simple dan sweet... Bukan macam nak menikah... So, it's better for me to look nice and sweet....

Warna yang saya gunakan untuk eyeshadow, putih dan pink...sangat sweet kan! Pastu saya tampal false eyelashes yang jarang2...Part ni saya tiru gaya mekap Jepun dalam majalah Popteen. Sebab nampak moden dan muda dan cool! Lipgloss plak pakai jek yang Elianto punya....1 kotak ada 3 lipgloss...harga? RM28.00 sahaja.... Memang berbaloi!

Jom layan gambar lain....


Gambar ni terasa macam pompuan Jepun plak....Pompuan Jepun masuk Islam...ahaks~! Sumimasen...hekkk...



Tengok la eyeliner saya yang tak even....:p firstimer la katakan...


Bulu mata palsu yang sangat nipis dan murah.....

Daaaa~!

No comments: