Pages

Tuesday

Having Fun With Family & Boyfie~!

Hohoiiiii....hoi!

Hi hi hi...da lama rasanya tak nampak M. Daud Kilau kat TV3....MOTIP??????

Alahai...bestnya bila da sampai kat rumah ni...sampaikan nak hapdet belog pon da liat da....hi hi hi....

Nak tau tak? Aritu saya balik dengan buah hati terbuncitttt...! Sian dia....mesti dia penat sangat2.... Sayang dia sangat2 di atas pengorbanan dia terhadap saya... Sanggup buat apa saja untuk saya....

Hari Khamis minggu lepas dia sanggup bertungkus lumus amik bas lepas waktu kerja dia untuk ke Kuantan. Sampai Kuantan jek da pukul 1 pagi lebih....pastu pegi rumah kawan dia tido...esoknya pagi2 dia da temankan saya balik Lumut....pastu malamnya dia teman pergi shopping....Sabtu tolong buat BBQ....Ahad balik kL semula...tapi sampai rumah lewat sebab tayar bas bocor.... sian kan!

Thanks sangat2 sayangku....*terasa macam nak buat video dari kekasih untuk kekasih pulak~!*

En. Saufi datang sini bukan dengan tangan kosong tau. Tapi dengan ilmu yang penuh di dada untuk men'debone'kan chicken drumstick untuk BBQ. Impress tau....hi hi hi....


Betapa khusyuknya si dia menolong saya di dapur....bertuahnya rasa....hi hi hi...lap u! Makin sayang saya dengan dia ni tau...da la kuat makan...rajin kat dapur plak tu! Comeyyyy....


Pasni cita2 saya untuk bukak bistro tercapai la sebab saya da ada chef terhandal....hi hi hi....tengok la ayam yg da ilang tulangnya...pasni nak suh dia debone a whole chicken pulak.... Buleh?

Preparation ayam2 dan mutton ni dibuat sebelum hari BBQ...seperti biasa la kan...duk marinate ayam ni dengan pelbagai jenis rempah ratus termasuk la yg instant punya...nak kasi rasa dan bau yg kaw2...hi hi hi....

Dan inilah hasilnya!



Haaaa! Teruja tak tengok mutton2 itu? Oh nOoooo! Saya tak makan kambing k....harap maaf... Mereka semua puas membedal kambing2 itu sebab saya tak makan..kalau tak...abislah kambing2 di Malaysia ni dibuat BBQ malam itu....sangat bernasib baik bukan....soooo...jangan sesekali ajak or ajar saya menikmati rasa kambing...sememangnya saya sangat tidak suka dengan rasa daging kambing yg pelik.... Kalau ayam dan sosej tu...saya makan...heeee...


Da macam mandor la pulak buah hati saya ni.....hi hi hi...tp last2 saya jugak yg kene jaga api ni...sebab dorang khusyuk melayan kambing...huh!


Ha! Spaghetti ni saya buat... Meatball pon home made tau...saya buat sendiri...tak main la beli2 ni....dan rasa meatball saya sebijik rasa daging buger Ramlee....bangga siott dengan En. Saufi.... tu dia skang tengah kumpul duit kawen cepat2 tu.....xsabar nak rasa meatball hari2....hi hi hi.... Saya suka sangat dengan sos dia...nyum2! Siyes macam kat Itali....hi hi hi...pasannnnnnn! Nak resipi ke? Lain kali eaa....


Ni trifle pudding....1st time rasa masa rumet buat....so..ni 1st time la saya try....actually jelly tu kaler purple...tp kaler dia xnaik plak...pasni nak cuba kaler merah pulak la...pastu nak buat banyak...kasi berseri sket.....dimaafkan sebab hanya rupa jek yang xbest...tapi rasa dia meletopsss!! Tak berapa nak manis sangat...saya xsuka manis2...so saya xletak pon air buah tu kat kek....kek tu pun da manis da.....buah pun da manis da...so..biar la custard tu xmanis...tapi ada rasa lemak2 dari susu cair..... Resipinya len kali jek la eaa.... Ni En. Saufi makan sampai habis sebelum dia nak balik kL...mesti dia takut rindukan air tangan saya....suwit!


Last but not least.... Ini saya cuba Jalapeno Cheese yang dibeli dari rakan online saya. Sangat sedap.. Boleh cicah dengan apa2 jek...rasa dia lebih kurang dengan cheese untuk cheezy wedges kat KFC tu.... cicah ngan roti telur pon sedap....ni saya oder 200gram jek....tp leh bancuh byk kali.... jap lagi nak oder 2 kg untuk stok....hi hi hi....

1 comment:

Amirah said...
This comment has been removed by the author.