Pages

Friday

Selesai Menjahit & Membeli Blah!


Alhamdulillah...sudah selesai menjahit 7 buah pencil cases dan 2 buah bantal peluk.... Itu pon sangat mengambil masa.... Maklumlah..da lama tak menyentuh barang2 jahitan.... Memang cuti sebulan ni rasa nak berehat jek puas2..... Tak tau la nape... Kemungkinan sangat penat dan tepu kot sebab menghadap buku jek 1 sem ni... Hi hi hi...

Disebabkan saya telah menyiapkan jahitan2 itu...saya telah me'reward'kan diri saya dengan membeli segala benda yang saya inginkan....

  1. Vaseline
  2. Funky Eyelight Pencil dari Silkygirl
  3. Angel Fit Foundation dari Maybelline
  4. Face Mask dari mana tah ?.......
Vaseline tu da berkurun saya cari sejak saya tak guna beberapa tahun dahulu... Banyak kegunaan vaseline ni sebenarnya... Sebab tu saya carik balik... Masa sekolah dulu mana leh mekap2 ni... Nak beli lipbalm pon alahai...lip ice jek la dapat...tapi saya tak suka lip ice...so saya guna jek vaseline ni...gamble jek masa guna...tapi hasilnya sangat memuaskan hati...hi hi hi..bila saya da boleh beli mekap...terus saya lupakan vaseline ni... Nyesal!

Funky eyelight pencils tu plak saya beli sebab saya nak guna sebagai eyeshadow....tapi nak pakai eyeshadow ni kene mengadap cermin lama sket...so...saya beli jek eyelight pencil ni.... pakai terus je.... xyah nak risau pape...lagipun kaler dia terus melekat kat eyelid...dan kaler dia sangat terang...hi hi hi...jangan la risau2 nak guna ye....

Foundation tu plak saya beli sebab saya nak something yang ringan di muka saya.... Da banyak sebenarnya foundation saya...tu nanti saya tunjukkan pada entry akan datang k... Buat masa ni saya nak cuba foundation ni dulu.... tengok mcm mana hasilnya nanti... Saya memang jenis tak suka berbedak... sebab tu kalau boleh saya nak carik foundation yang kelihatan seperti berbedak jgk....

Face mask tu free gift sebenarnya sebab pembelian melebihi RM60.. 

Eyeliner dalam gambar tu dalam bentuk gel...dari Maybelline...baru pas saya panaskan dengan hair dryer... yup...gel eyeliner akan mengeras bila dia selalu terdedah kepada udara...so..bila da keras...susah la kan kita nak pakai...tipsnya...panaskan dengan hair dryer jek...dan gunakan la macam bese....hi hi hi...

Maaflah...getah rambut pon nak mencelah gak kat situ...hi hi hi...



Ini parcel pencil cases yang saya boleh terlupa nak poskan harini... Betul pelupa da saya skang ni... Makan semut banyak sangat kot...hu hu hu... Kebiasaannya saya akan menangkap gambar setiap product keluaran saya....tapi untuk yang ni saya boleh terlupa....uwaaaa...da la 7 buah pencil cases lak tu.... dem it!


Ni pula bantal tempahan dari kawan sekolah menengah saya.... Katanya satu lagi tu nak kasi kat pakwe dia.... hu hu hu..saya jugak la tak bagi2 kat pakwe saya...kesiannya....

K la...nak menyelesaikan masalah konflik dalam diri pula...... simptom2 nak 'keguguran' da keluar da.....


No comments: