Pages

Wednesday

Taknak Kurus Tapi Nak Sihat!!!



Assalamualaikum belog,

Hari ini diet sihat saya boleh la dikatakan follow prinsip saya dengan tidak menyentuh nasi. Hi hi hi. Rasa lega. Cuma hari ini perut saya rasa cramp giler! Yup! Inilah tanda2 saya nak datang bulan. Selagi tak keluar 'bulan'nya...selagi tu la saya terpaksa menahan kesakitan yang super duper merimaskan nih. Hokkay la...di sini saya tak mahu celoteh banyak. Just nak memberi laporan diet saya saja.

Breakfast: Oat + Hot Chocolate Cadbury
Lunch: 2 keping roti wholemeal + Sedikit  daging masak dendeng dan udang. (boleh ke?)
Dinner: -dalam perancangan...tapi maybe telur ngan roti kot...nnti saya update-

Petang ni macam biasa la...wajib melakukan aktiviti fizikal.

Di sini saya mahu ingatkan ye, saya mengamalkan diet yang sihat ni bukan kerana saya nak kurus...tapi kerana saya mahu jaga kesihatan saya. Tak salah kan? So, please respect me. Do and eat whatever you want. That's your matter and I won't ever talk about it. Your body, your behave.

Remember this,

"You are What You Eat!"

No comments: