Pages

Monday

Ayam Halia aka Ayam Berlada~!

Menu berbuka puasa hari ini~!


Bahan2:
  • 2 biji bawang besar (dihiris)
  • 5 ulas bawang putih (dihiris)
  • Sedikit halia (dihiris)
  • Cili api (ikut la korang nak banyak mana)
  • Black pepper ( pon ikut korang)
  • Garam & serbuk perasa secukup rasa.
  • Minyak masak
  • Air secukupnya
  • 1/2 ekor ayam yang sudah dibersihkan.
Cara2:
  • Panaskan minyak. Tumiskan bawang besar, bawang putih halia.
  • Masukkan garam dan serbuk perasa secukup rasa.
  • Masukkan ayam.
  • Masukkan lada hitam yang telah dihancurkan.
  • Masukkan sedikit air bertujuan untuk empukkan ayam. Biarkan kering sedikit. Masukkan cili api.
Senang tak? Hi hi hi...selamat mencuba!

No comments: