Pages

Sunday

Restoran Syabu-Syabu, Seri Manjung, Perak~!

Assalamualaikum belog~!

Untuk entry kali ini saya nak bagi review sedikit pasal tempat makan yang telah saya pergi malam semalan. Ala2 JJCM gitu kan! Apa2 saja la....

Saya dengan ikhlas mahu menambahkan info berkenaan dengan Restoran Syabu-Syabu di Manjung ni. Almaklumlah, seperti pengguna internet lain juga yang ingin mencari tempat makan, haruslah Google segala macam info supaya tidak tersalah pilih tempat makan kan....

Berdekatan dengan gedung pakaian Kamdar, Restoran Syabu-Syabu ini juga berdekatan dengan kedai2 makan Chinese dan sebuah pusat karaoke... Saya bukan nak bagi gambaran yang negatif ye...tapi nak bagitau hint tempat ni...deretan rumah kedai sebelah kanan...

Ok la...jika anda semua ke sana....pasti sudah dapat membajet wang dan makanlah sepuas hati anda...kerana restoran ini menawarkan harga yang sangat berpatutan.... Untuk dinner, cas dikenakan hanyalah RM19.90/sekepala....dan makanlah sepuas hati ok~! Untuk lunch kalau tak silap below RM10.00/sekepala. Ini adalah harga untuk orang dewasa ye...untuk kanak2 murah lagi.... 

Malam semalam En. Saufi yang belanja semua ni. Kami ada 6 orang...so total RM119.40...tambah cas untuk kuah tomyam RM2.00...tambah cas servis RM6.00....so total pun tak sampai RM130.... Tapi masyaallah... perut sangat2 kenyang! Kami menghabiskan masa selama 2 jam dalam restoran tu....

Perlu diingatkan..makanan harus dihabiskan...kalau tak...setiap 100gram pembaziran akan dicas RM5.00! Sanggupkah?




Mama sedang menyediakan steamboat hasil dari kutipan2 kami di meja buffet~! Yahh...hidangan dihidangkan secara buffet.... pilih la sampai lebam!


En.Saufi menghentam ketam jek....hi hi hi.... hidangan ada pelbagai bebola...daging lembu dan kambing.... seafood.... Daging2 ayam dan lembu yang diperap pon ada...pergi kaunter suh bakar....jangan risau..tiada cas tambahan dikenakan...hi hi hi....


Inilah ayah yang banyak komplen sebelum datang restoran ni...dia kata nanti panas la apa la.....sampai2 dia terpegun sebab restoran ni ada ekon dan ramai kawan2 dia datang bawa family ke sini....dan ayah la makan paling banyak!


Sungguh menyelerakan bukan? nyum2!!


Aiskrim pon ada kat sini.... ABC pon ada... Kek pon ada... Puding2 pun ada... Buah2an pun ada.....

Mama kata...orang2 yang datang sini sume muka happy jek...sebab dapat melantak habis2an! Ha ha ha.....

Korang semua try la yek..... Tak best kalau makan sorang2.... Kena bawak family ramai2...baru la meriah sangat dan semangat nak makan banyak pon membuak2! hi hi hi....

Esok start dietttt!! Arghhhh!


2 comments:

dilamri said...

hi, ade x num fone tuk rest. tu? kena wat reservation dulu ke?

dilamri said...

Ada num fone uk restoran shabu2 x? Kena wat reservation dulu ke?