Pages

Thursday

Puding Laici Versi Hello Kitty~!


Assalamualaikum belog~!

Comel tak puding laici saya ni? Hi hi hi...sangat2 kan! Saya ni memang peminat Hello Kitty....kalau dalam kete Neo saya tu....sume Hello Kitty...Nanti dah ada duit...nak pasang sticker Hello Kitty kaler light pink kat body hitam Neo tuh....hi hi hi...

Jom layan resepi~!

Bahan2:

250 gram serbuk premix jelly jenama Konnyaku
2 sudu besar gula pasir
2 1/2 cawan air
200 mL susu sejat
1/2 tin laici dikisar bersama 125 mL air gula dalam tin laici tu

Cara2:

Campurkan semua bahan dalam 1 periuk.
Panaskan campuran dengan api sederhana sehingga ada ketulan2 yang dah mengeras.
Masukkan dalam mould dan sejukkan sebelum masuk dalam peti ais.
Sebagai pilihan, boleh makan dengan susu cair yang sejuk juga.

Siap~!


Omey angat2!!



1 comment:

ΔΔIИΔΔ ΔMIЯΔH ツ said...

comel gilosss, i pon minat hello kitty (: