Pages

Thursday

Mee Goreng Kari~!



Assalamualaikum belog~!

Amacam berpuasa? Sudah turun berat badan? Hi hi hi....yang penting kesihatan dapat dipertingkatkan...syukur... Harini saya sempat buat mee goreng jek.... Dari pagi pulun menjahit pencil cases customer....nak habiskan cepat sebab nak collect duit raya pulak....

Untuk mee goreng kali ni takde apa yang spesel sangat pun cuma saya tambahkan serbuk kari jek...konon2 nak buat macam mee goreng mamak la kan...Sebenarnya ni jugak merupakan resepi campak2 jek...tengok pada availibility bahan kat dapur...tak reti rasanya nak kasi specific recipes for this menu....

Secara kasarnya saya hanya menggunakan bawang besar, bawang putih dan cili kering sebagai bahan tumisan....untuk sos pulak saya guna kicap pekat, sos cili, kicap manis dan sedikit kicap mee goreng...untuk bahan perasa, saya gunakan serbuk kari, garam sikit dan serbuk secukup rasa.... letak telur, sotong, sawi and kuchai....maka terhasillah MEE GORENG KARI...hi hi hi...

Pandai2lah anda bereksperimen dengan mee goreng ni....


Selamat berbuka puasa semua....


No comments: