Pages

Sunday

Resepi Tart Gulung Blueberry~!


Assalamualaikum belog~!

Saya nak publishkan resepi biskut tart gulung semalam ni.... Tak menyempat nak update belog kalau En.Saufi datang umah....Ni pun baru selesai goreng bergedil...resepi bergedil nanti ye...Jom lihat resepi TART GULUNG BLUEBERRY~!

Bahan2:

250 gram butter (dibiarkan lembut pada suhu bilik)
2 sudu teh gula kastor
2 sudu teh esen blueberry
2 biji kuning telur
Sedikit pewarna ungu
200 gram tepung jagung
180 gram tepung gandum
Jem blueberry

Cara2:

Satukan butter, gula kastor, esen blueberry, kuning telur dan pewarna ungu. Gaul rata.
Masukkan tepung jagung dan tepung gandum. Uli rata.
Boleh la start menggulung.
Bakar dalam oven pada suhu 180 degree Celcius selama 25 minit.
Sebagai hiasan, bolehlah paipkan coklat putih.

Siap~!

Memang sedap tart blueberry ni....tak rugi pun mencuba...hi hi hi...


Tengoklah kerajinan En.Saufi menggentel jem blueberry ni...hi hi hi..dera selagi boleh....




4 comments:

zahrachocmoistcake said...

Jem blueberry ni beli or wt cm ne

Amirah md esa said...

beli kat bakery sis...

Fazriel Aiman said...

Bpe biji tat gulung dpt tu

Anonymous said...

Asslmkm
Nk tnye... Bakeri mane ye. Saya sllu jmpe jem bluberi lembik je