Pages

Sunday

Sembang2 Amirah~!


Assalamualaikum belog~!

Hi hi hi..maaflah kerana gambar di atas nampak saya ni chubby...ehem2..memang chubby pon.... En.Saufi suka sangat banje makan sedap2.... Minggu depan dia nak datang...bertambah2 chubby la bila dia sendiri tanya saya nak makan apa...dia boleh banje apa saja... Cehhh! Bukan nak offer beli handbag ke..kasut ke....asik makanan jek.... Sebenarnya dia tu yang nak makan...pastu dia ajak saya sekali.... Mesti punya la.... Jangan dia kasi alasan cari yang lain sebab saya da bam2 sudah la...memang siaplah dia saya kejekan...patah riukkkk!!

Hokkay la kawan2.... Petang tadi jalan2 ngan family sebab sume kebosanan duk kat umah seharian...saya pulak nak luaskan pandangan kerana hari ini tertumpu kepada 5 biji bantal yang harus disiapkan dalam masa terdekat ni... Maklumlah...tak lama lagi saya akan mulakan semester baru di UMP......

Ayah bawak kitorang pergi Marina Island...tengok umah.... Ya Allah! Cantik2 belaka la umah kat situ.... Tapi ongkosnya gue nggak bisa mikirin! Dekat sejuta jugak umah2 kat situ....


Best sangat kalau dapat ni...boleh buat BBQ~!!!


Kalau dapat ni satu...memang saya xkeluar umah dah.....hi hi hi...

Lapar tengok umah2 ni..balik2 terus masuk ke dapur buat bolognese....Didi teringin nak makan.... Bese la...mata kene bisol...macam2 la kerenah...ha ha ha....


Haa...spaghetti ni terlebih minyak zaitun...tertuang over pulak...hi hi hi...Saya gunakan jenama Kimball punya sos spaghetti.... Tambah air sket... Nak buat senang jek.. Rasanya masak spaghetti ni adalah basic bila kat dapur...sape2 xtau tu..haruslah belajar ye...tersangat senang sebenarnya... Kalau xguna yang dah siap punya pun...just renehkan buah tomato banyak.... Tak perlu la saya sertakan resepinya ye...sebab terlalu senang...dan saya hanya main campak2 jek bahan2nya.....

Ok la..nak sambung menjahit....ready untuk tidak tidur malam ni...target nak siapkan esok....

Bubbye~!



No comments: