Pages

Thursday

Saya Manusia Biasa...

Assalamualaikum belog~!

Malam ni saya sempat study sikit2 untuk subjek Unit Operation 1.... Tak cukup dengan tu saya buat review sket2 pasal experiment untuk lab minggu depan...ada la buat draft untuk lab report sikit.... Terajin pulak...hi hi hi....

Tapi sekarang ni hati saya betul2 tersentap dan kecewa sangat2.... Tak perlu la saya bagitau di sini sebab2 yang membuatkan saya rasa macam ni.... Cuma saya nak luahkan jek perasaan saya skang ni.... Adakah dengan meluahkan begini saya nampak kebudak2an? Kalau ya, alangkah seronoknya sekiranya saya dapat kembali ke zaman kanak2 saya...nothing will be hidden from everyone that I love the most....

Kalau boleh saya taknak perasaan ni mengganggu konsentrasi saya untuk study malam ni.... Saya harapkan dengan meluahkan apa yang terpendam dalam hati saya ni dapat membolehkan saya untuk terus focus pada reading assignment saya ni....

Orang kata, kalau kita minta maaf kat orang dan kalau kita dapat maafkan orang hati kita akan jadi tenang.... Dengan ini, saya ingin memohon maaf seandainya saya menyusahkan semua orang dalam apa jua hal.... Segala pertolongan kalian yang pernah meringankan masalah2 saya tak dapat saya balas...hanya Allah saja yang dapat membalas segala kebaikan korang semua..... Dan saya mahu kembali kepada kejadian asal saya di mana saya mahu menjadi manusia yang tak pernah pandang negatif pada manusia lain.... Saya sedar...setelah beberapa kali roda kehidupan saya berada di bawah...ianya membuatkan saya seorang yang dapat menerima dan redha dengan apa jua kemungkinan....tapi saya hanya manusia biasa...kadang2 dengan kejatuhan saya..saya menjadi seorang pendendam dan sukar untuk memaafkan orang..... Itu adalah kesalahan terbesar dalam hidup saya.... Hati saya tak tenang langsung bila saya simpan dendam dengan orang.... Jadi, saya dengan rendah hati ingin memohon maaf kepada sesiapa yang pernah terasa dengan sikap dan kata2 saya..... Saya hanya manusia biasa.... Saya tak mampu nak melawan takdir yang ditetapkanNya....

Saya juga cuba untuk kembali jadi diri saya.... With 'your' support, I am slowly change from bad to good person....Thank you...

Saya cuba untuk mematangkan diri saya....tapi hanya dengan mereka yang saya sayang saja saya dapat mengekspresikan warna saya yang sebenar.... Saya tak tahu kalau mereka tidak selesa dengan diri saya... Saya cuma harapkan agar diri saya dapat diterima oleh mereka seadanya saya.... Saya memang tak dapat nak survive hidup ni kalau saya tak dikelilingi oleh orang yang saya sangat sayangi.....

Saya manusia yang lemah.... Banyak sangat kekurangan.... Dari segi sikap dan kesihatan.... Seandainya diri ini tak mampu diterima oleh manusia di bumi ni.... Saya cuba untuk tidak gentar kerana saya ada Allah... Selama ni pun hanya Dia yang tahu segala isi hati saya.... Tak semua perkara saya boleh kongsi dengan manusia.... Allah saja yang saya yakini....

Sekiranya takdir saya ditetapkan sebegini...saya redha.... Saya cuba adapt dengan ketentuanNya..... Saya cuba ye.... Doakan saya agar saya mampu menjalankan tanggungjawab saya sebagai hambaNya sehingga akhir hayat saya......

Selamat malam~!

No comments: