Pages

Sunday

Aktiviti Lasak Hari Ini~!


Assalamualaikum~!

Malam ni betul2 da nak patah pinggang....mana taknya..dari pagi berkejar sana sini nak settlekan hal masak memasak ni...hi hi hi... malam ni sahaja saya dah siapkan kek coklat kukus dengan air soya bean....gila penat! Kemas2 dapur lagi....haih...macam ni la nanti kalau saya dah ada rumah sendiri....tapi rasanya kena jugak amik maid....tak larat la...tenaga kat tempat keje..kat rumah...kat katil...woops! Hi hi hi.... Pendek kata, menjadik seorang suri rumah memang sangat meletihkan....lagi2 meletihkan apabila takde gaji....wargh! Tapi kalau ikhlas....ganjaran kat 'sana' berganda2...kalau dijadikan dalam bentuk duit...agaknya tak mampu da nak simpan...ganti dengan ketulan emas2 jek....hi hi hi....

Ok2....menu2 pada hari ini akan saya uploadkan dalam entry selepas ini k....

Petang tadi lepas jek siap goreng donut dan menjala....saya terus ke Giant....beli mekap...hi hi hi...eyeliner saya dah habisss....sadis jek kalau pegi kelas salah seorang lecturer dari Arab saya tak bercelak bagai...dia suka sangat tengok saya pakai celak....dia selalu puji mata saya indah....wahh....jangan risau...dia perempuan....hi hi hi...anak dia hensem...tapi dah kawin pon.... En.Saufi tak perlu risau k....


Ni la hasilnya pergi ke Giant ngan mama tadi....saya amik eyeliner jenis gel pencil dan liquid pen dari Silky Girl... Selalunya saya pakai gel eyeliner dari Maybelline....tapi memandangkan takde discount...saya amik jek la yang murah ni....asalkan mata saya bercelak...apa saya kisah....


Ni yang pen punya....


Ni gel punya....yang ni xboleh scroll down balik...kalau da scroll up tu...takat tu jek la...sebab tu ada precaution suh kuarkan 3mm jek..sebab dia xleh nak scroll down....


Hasil untuk kedua2 jenis eyeliner ni tak mengecewakan langsung....hi hi hi...

Ok la...nak buat entry resepi pulak... 

xoxo


No comments: