Pages

Monday

Entry Tertunggak dan Paksaan!


Assalamualaikum belog.... ni entry nak tayang gambar2 tertunggak...hi hi hi...nak jugak ke resepi tortilla wrap ni?? Sebenarnya hidangan paling mudah disediakan adalah tortilla wrap ni la...kalau ada sayur ngan telur pon da cukup da... Kalau saya...saya akan pastikan salad tu mesti letak banyak2...mesti ada mayo ngan mustard....letak lada sulah sket pon sedap gak...hi hi hi...untuk sumber protein pulak...boleh la letak ayam perap ngan lada hitam pastu bakar...atau boleh letak daging yang dihiris nipis dan diperap dgn crushed garlic n black pepper...then bakar atas non stick pan....bungkus dgn kepingan tortilla ni...da cukup da...letak hirisan bawang Holland pun sedap gak....hi hi hi... tu jek la resepinya...atas selera anda la ye...


Ni versi takde mustard....ada yang xsuka rasa mustard leh abaikan jek....


Kek ni adalah kek paksaan dari mama saya... Gara2 pinggan jiran2 dah bergunung kat rumah ni...dia suh saya buatkan kek untuk pulangkan pinggan jiran2.... Adoi...dengan tak berapa nak rajin ni...terpaksa jek la buat... Yang topping tu saja nak letak sebab nak habiskan stock yang buat crepe durian semalam...berbau dah peti sejuk ngan durian...so abiskan terus la...memang manis la..nasib baik ada whipping cream yang tawar tu...

Ok la...nak tidur...ngantuk kene kejut pagi2 buta sebab kene siapkan dendeng....ergh!! 



No comments: