Pages

Sunday

Resepi Sotong Masak Asam~!


Assalamualaikum belog...

Yeah..meriah lauk harini...hi hi hi...mana taknya...mood memasak dah berjangkit kat rumet...ni cadangan dari dia la ni...kitorg masak je la sama2.... Actually menu ni kalau saya masak kat umah...saya akan letakkan dakwat sotong tu...hi hi hi...tapi rumet ni tak pernah pulak buat gitu...so ikut dia jek la...yang pasti rasa tetap sama....

Bahan2:

5 ekor sotong
1 ikat kacang panjang
1 labu bawang besar (dihiris)
3 ulas bawang putih (dihiris)
Sedikit air asam jawa
Garam

Cara2:

Tumiskan hirisan bawang sehingga naik bau.
Masukkan sayur2. Masukkan air asam jawa. Masukkan sotong.
Perasakan dengan garam.
Masak hingga kuah mendidih.
Siap~!

Senang jek kan...cubalah...hi hi hi..


Makan bersama2 dgn kicap manis dan ikan kering...

p/s: luahan hati harini....kenapalah susah sgt subjek CRE 2 ni...apa yang saya study sebenarnya tak faham langsung pon...cuba nak fahamkan konsep..tapi masih samar2 lagi....hu hu hu..Khamis ni ada test utk subjek ni...adakah subjek ni akan diulang pada sem hadapan?? oh noooo!!


2 comments:

adda syuhada said...

xpernah masak sotong masak asam...nampak sedap..

Amirah md esa said...

menu ringkas tapi memang meyelerakan.....sesuai la pada sape2 nak jaga badan...hi hi hi...