Pages

Sunday

Kemeriahan di Venice of Perak~!


Assalamualaikum belog~!

Cantik tak sticker kat atas ni? Hi hi hi.. Ni sume sepupu sepapat saya...versi 18tahun ke bawah...yang 18 tahun ke atas g dating ngan pakwe and suami and anak2.....hi hi hi...saya terjoin bawah 18 tahun jugak...hi hi hi...awet muda la katakan! Ni kitorang amik kat booth yang sangat canggih macam kat Korea uolssss!!! Kalau nak...datang la kat Aeon Seri Manjung...belakang rumah jek...so memang seronok la kalau nak window shopping....

Saya balik rumah semalam....jam 4 pagi saya dah bertolak dari Gambang....nasib baik ada Didi...so saya drive ditemani Didi la....Dah lama tak balik sama2 ngan Didi....rindu betul saya dengan adik kesayangan saya tu....hi hi hi....

Sesampai sahaja saya di rumah dalam jam 10 pagi....dah ramai orang dah kat rumah... Ada dari Johor... Ada dari Terengganu... Ada jugak dari KL.... Meriah betul! Hi hi hi....Sebab tu la rumah ni dah jadik macam pesta makanan....tu pun sebab ada tukang masak datang....macam2 la perut ni tengah digest....heaven~!


Ni batch pertama untuk kanak2 dan saya....ayam dan sosej.....sangat sedap hokkay...lagi2 blackpepper sauce yang Maktam buat...perghhh!


Nyum2! Bahan2 marinate dia terasa sampai ke dalam sosej....Ayah saya memang pakar dalam bab2 marinate..


Ni nasik goreng cina...of course la saya yang masak! Hi hi hi... 7 pot ok! Alhamdulillah habis sumenya....hi hi hi....


Ni durian dari Johor.... tak sempat2 nak buat durian crepe...


Yeah! 2nd batch...kambeng....dan saya tak suka makan kambeng..jadik selamatlah mereka2....kalau saya makan...ada yang kempunan kang sebab tak dapat nak merasa...ha ha ha....banyak gila kot....


My all time fevret!! Yummy!


Ayah yang kebulurrrrr...hi hi hi...


Ni kalau En.Saufi ada....memang la naik darah tinggi....hahaha.....


Ok...berterima kasih pada Mr. Incredible kitorg pada mlm itu....ha ha ha....


Warga veteren dan veterinar sedang sibuk menyusun kambing2.....


Sepupu sepapat....hi hi hi...


Posing2 sambil makan kambeng dan sedang berbau seperti kambeng gurun...


1st time buat family gathering mcm ni kat rumah saya...hi hi hi...memang tidur sampai ke dapur....hi hi hi...

Itu cerita2 malam semalam....Hari ni pulak warga2 veterinar masak beriani kambeng...pergh! Memang sedap gila2 weyh!! Kalah nasik arab....saya memang dah booking Paktam ngan Maktam untuk majlis bulan 6 ni....hi hi hi.....beruntunglah warga Temerloh ye En.Saufi.....


Ni makan nasik jek da sedap weyh....ya Allah..memang mengidam sangat2 di saat menjelang jam 12 malam ni.....selak jek nasik mesti jumpa kambing....sedap sangat2!!!! Menggigil2 ni! 

Lauk2nya saya tak sempat  nak amik..memang fokus makan jek...ha ha ha.... Ada beriani kambing...ayam masak merah...dalca kambing...pajeri nenas yang manis tu xde santan... Ayah beli kambing 15 kilogram untuk jamu family...hi hi hi...gila tak? ha ha ha....

Ayah kata ni baru putik2....maksudnya...pre-ceremony untuk majlis bertunang saya la...hi hi hi...praktis2....

Ok...gambar2 kat bawah ni adalah gambar2 kesibukan di dapur siang tadi....hi hi hi..layannnn aje la ye....





Ok la....nak tidur da....nyte~!






No comments: