Pages

Sunday

Resepi Biskut Ovaltine~!


Okeyh...ni resepi kedua untuk harini....hi hi hi...biskut keras tahap gaban ni....walaupun keras gila...tapi rasa dia sangat sedap.... ni resepi turun temurun ni....kalau tak caya...cuba baca comment di FB saya ni...hi hi hi...


Saya adalah generasi ketiga yang mewarisi resepi ni....sebelum ni tau makan je....skang dah pandai buat plak...alhamdulillah...

Jom layan resepi dia...

Resepi Biskut Ovaltine

Bahan2:

3 cawan Ovaltine
3 cawan tepung gandum
1 cawan tepung jagung
1 cawan tepung ubi
4 tsp baking powder
1 cawan susu pekat
1/2 cawan gula halus
1 cawan butter

Cara2 membuatnya:

1) Pukul butter dengan gula sehingga gula hancur...gaulkan dengan susu pekat...

2) Masukkan kesemua bahan2 di atas dan gaul sehingga jadi doh...

3) Uli dan cetak..

4) Bakar pada suhu 170 degree Celcius sehingga masak....

Selamat mencuba~!



5 comments:

adda syuhada said...

sedapnya...

Eyma Balkish said...

Nampak sedap dan menarik...:)

Amirah md esa said...

memang sedap...tp gigi korang kena well prepared la...hahaha...

Lin Alin said...

Suami sy suka sngt biskut ni.. Puas la cari resepi... Nk cuba resepi ni la.. Hehehe

Amirah md esa said...

biskut paling keras di dunia...hi hi hi...