Pages

Monday

Resepi Sambal Sardin~!




Assalamualaikum belog~!

Puasa ke sume? Saya tak puasa pun...hi hi hi....pagi2 ni da rasa tanda2 nak piyed datang....sakit pinggang..sakit perut....nasib baik la mood tak lari....kalau tak..sian Deli kena marah ngan saya....

Harini saya masak simple jek untuk mengisi perut kami adik beradik....mama ngan ayah tengah masak beriani kambing kat kampung nun.....sabau je la....

Apa2 hal pon....saya nak tulis resepi ni...sebab...1st time saya buat rasa dia tak bape nak kick sangat....kali ni buat memang kick dan sebiji rasa macam mama saya masak....terubat la jugak rindu adik saya pada mama....hi hi hi

RESEPI SAMBAL SARDIN

Bahan-bahannya:

1 tin besar sardin ADABI (buangkan sedikit sosnya)
2 ulas bawang putih (dikisar)
4 biji bawang merah (dikisar)
1 inci halia (dikisar)
Segenggam cili kering (direndam air panas, dibuang biji dan dikisar)
Sedikit garam, gula dan serbuk perasa

Cara-cara membuatnya:

Tumiskan bahan2 yang telah dikisar sehingga betul2 masak.
Perasakan dengan bahan2 perasa sehingga anda puas hati.
Masukkan sardin dan biarkan ianya betul2 masak dan siap untuk dihidangkan bersama2 telur dadar dan nasi panas.

Mudah sangat kan!

Ni resepi yang sangat mudah untuk semua anak2 dara dan mak2 dara di luar sana....selamat mencuba!




No comments: