Pages

Tuesday

Resepi Cheesy Meatballs with Mushroom Sauce~!


Haaaa...ini entry yang keempat untuk hari ni....hahaha....bersemangat nak masukkan semua resepi dalam belog....almaklumlah...bila2 senang nak buat boleh bukak belog sendiri je untuk dijadikan rujukan....

Menu ni saya buat untuk Saufi...dia datang sebab nak pergi kursus kahwin sama2....so...dinner aritu agak special sket la kan...dia asik telan air liur je  tgk gambar2 di instagram saya...kali ni saya nak dia sendiri menelan air tangan saya...hi hi hi...

Memandangkan mozarella cheese ada lagi sebungkus dan spaghetti pon ada byk lagi...maka terhasillah cheesy meatballs with mushroom sauce ni...


Ayah memang tak sabar sangat kalau bab2 western food ni...hi hi hi hi.....tak menyempat2 nak posing.....sabau je la....

Korang pon tak sabau nak tengok resepi kan...sape nak ngaku??

Hi hi hi..taknak pun takpe...saya nak bagi jugak!!

RESEPI CHEESY MEATBALLS WITH MUSHROOM SAUCE

Bahan-bahannya:

2 kotak meatball jenama Marina
2 tin mushroom soup Kimball
1 bungkus spaghetti
1 bungkus mozarella cheese
1 biji bawang holland
Sedikit minyak zaitun
Sedikit garam

Cara-cara membuatnya:

Preheat oven dengan suhu 200 degree Celcius.
Panaskan non-stick pan dengan sedikit minyak zaitun. Panaskan meatball yg dah defrozed.
Masukkan ke dalam mangkuk yang nak dibakar. Saya guna loyang kek je...hi hi hi..
Di dalam periuk lain, panaskan mushroom soup. Masukkan 2 tin mushroom soup dan tambah 1 tin air. Panaskan sehingga mendidih.
Masukkan mushroom sauce tadi ke dalam loyang yang ada meatballs.
Letakkan bawang holland dan taburkan dengan mozarella cheese.
Bakar selama 45 minit atau sehingga anda puas hati.
Sediakan spaghetti. Nak makan meatballs saja pun takpe..tapi saya masakkan spaghetti jugak memandangkan ada perut yang tengah kebuluran....hi hi hi...



Mozarella cheese tu mencair dalam kuah mushroom tu....memang sodapppp!!!


Memang kenyang sampai esok kalau makan ni....percayalah! 1 kotak meatballs Marina ni ada 20 biji...saya buat 2 kotak...mana tak kenyang sampai esok...hi hi hi...


Lapisan cheese yang diidam2kan....nyummm~!



No comments: