Pages

Tuesday

Resepi Kiwi Smoothie~!

Assalamualaikum belog~!

Alhamdulillah....hari saya dipenuhi dengan beberapa aktiviti....

Pergi ke JPJ untuk barukan lesen....

Pergi poslaju untuk kemaskinikan ASB mama....

Pergi ke Prudential office untuk ambil polisi....

Masak lunch untuk family....

Pergi berjogging dengan mama....

Siapkan makan malam untuk family....

Alhamdulillah....selagi hayat dikandung badan...akan saya jaga kebajikan kedua ibu bapa saya..... Redha Allah datang dari redha ibu bapa kita...janganlah sesekali kita benci mereka....sejahat2 mereka...mereka bersusah payah melahir dan menjaga kita....kesakitan dan perit hidup mereka dalam membesarkan kita tak terbalas dengan wang ringgit.....sayangilah mereka selagi mereka masih bernyawa.....

Ok la...entry kali ni saya nak share resepi kiwi smoothie....hi hi hi..baru je dapat idea lepas berjogging....ye la...saya ni suka benda2 fresh...semalam pon mama dan ayah terkejut bila saya blend tomato dengan cili api sebab nak makan dengan nasi arab....bagi saya nasi arab sangat muak kalau xde sayur2 segar.....hi hi hi...

K....jom tengok resepi yang mudah dan simple....


Kiwi smoothie

Bahan-bahannya:

2 biji buah kiwi (dibuang kulit)
Separuh biji jus lemon
Sedikit minuman yogurt perisa kiwi
Beberapa ketul ais

Cara-cara membuatnya:

Blend kesemua bahan sehingga hancur.
Hidangkan.

Senang sangat kan!

Kalau korang takde blender khas untuk blend buah2....yang ada cuma blender yang kebiasaan digunakan....nasihat saya agar korang blend dulu air paip dengan sabun pencuci pinggan....untuk elakkan dari smoothie korang rasa pedas...hi hi hi....tak payah nak membazir beli blender lain....hokkay~!

Selamat mencuba~!




No comments: