Pages

Saturday

Bubbye Weight Plateau~!

Alhamdulillah. Pagi ni lepas je membuang segala...terus ke digital scale. Turun 1 kg! Last timbang haritu 12/5/2014. Lepas tu hampir 2 minggu takde penurunan. Berat plateau. Stress jugak! Tapi tak memberi effect pada mood lifestyle yang sihat. Tetap teruskan juga. Then, harini, 31/5/2014 saya berani ke penimbang sebab dah lakukan macam2 exercise and control lagi makan. Boleh kira berapa kali saya makan nasi dan hanya makan 3 sudu makan nasi putih. Alhamdulillah berat dah start turun balik. Hi hi hi!

Harini dengan semangatnya saya pergi beli pisang, jambu batu dan telur serta green tea. Restock locker. Hi hi hi. Excited kot berat dah start turun. Bersyukur sangat! Total penurunan sekarang sebanyak 6 kg. Masih ada lagi 21 kg lagi yang perlu dibuang. Harap semangat akan terus disemarakkan lagi. Hi hi hi.


Makan ni tadi...campur dengan rojak Mak Bee...


Pastu makan 2 biji telur dan di atas ehsan rumet, disedekahkan sebatang sosej...hi hi hi...

Green tea jangan dilupa!

Kalau lapaq, minum air kosong banyak2 sampai kembung. Kalau lapaq lagi, g telan pisang or kunyah kismis or makan nestum or oat!



No comments: