Pages

Thursday

Eid Mubarak 2014~!


Assalamualaikum belog~!

Mula2 haruslah letak wajah sendiri. Hi hi hi.

Selamat hari raya Aidilfitri.

Macam biasa la...hari raya saya sekeluarga pastinya di Kota Tinggi, Johor. Pertama kali beraya tanpa Didi. Ya. Dia beraya di Kelantan. Next year baru dapat beraya bersama2 plus 2 orang menantu lelaki ayah dan mama. Saufi dah bagi green light untuk sambut raya di sebelah family saya next year! Alhamdulillah.


Raya tahun ni kitorang tak tempah baju pun. Pakai baju masa majlis persandingan Didi je. Jimat. Tahun depan warna putih pulak. Recycle dari majlis resepsi saya plak. Hi hi hi.


Macam tak lengkap kalau tak selfie lagi2 masa raya yg best ni. Rutin family saya macam biasa. Kaum lelaki akan breakfast sikit pastu gerak g masjid untuk solat sunat hari raya. Kaum perempuan pulak bersiap2 di rumah. Mekap dan sediakan makanan kat dapur. Bila kaum lelaki dah balik dari masjid, kitorang buatlah acara air mata. Hi hi hi. Salam bersalaman dan juga sesi memberi duit raya. Lepas tu baru boleh selfie sepuas2nya!


Ayah ngan mama pun pandai berselfie skang tau!

Nenek kitorang pun da pandai berselfie uols!

Hi hi hi.

Dengan cousin2 apatah lagi....memanjang berselfie...hi hi hi...


Baby Zaem paling cool!


Sape setuju muka kitorang sama? Angkat hidung!


Tinggal kami je la yang bujang. Yang penting happy!

Tak dilupakan juga......orang yang agak penting dalam hidup saya.....


Tentulah pak aji kesayangan saya ni! Hi hi hi. Pagi raya mesti dia akan hantar gambar selfie dia dengan ketayap atas kepala. Tahun depan kita cari songkok tinggi orang Johor k!




Kitorang selfie kat Batu Pahat pulak.




Masa ni saya dan keluarga terus bergerak pulang balik Perak sebab hari lusanya kitorang nak bergerak ke Kedah. Ada kenduri kawin katanya!

Jap lagi nak upload gambar kat Kedah pulak.

Daaa~!







No comments: