Pages

Tuesday

59 Days To Go~!


Assalamualaikum belog!

Oyeah! Dah lama sangat tinggalkan belog tanpa sebarang khabar berita. Nah! 1st sekali wajib tayang muka bulat ni. Kepada haters atau lovers yang rindu nak stalk belog ni, silalah tatap wajah bulat bak bulan purnama tanpa kawah ni ye. Hi hi hi.

Debaran seorang bakal pengantin semakin dahsyat. Lagi 59 hari tinggal untuk menukar gelaran Miss kepada Mrs.. Alhamdulillah. Segala persiapan semua telah pun siap. Disebabkan si bulat ni susah sangat nak habiskan study dia, jadi memang patut persiapan diselesaikan awal supaya tak berulang alik balik dari Pahang ke Perak. Hanya proses terakhir untuk Wakalah sahaja yang tinggal. Dalam bulan 11 pulang semula ke Perak untuk urusan itu.

Sekarang ni focus untuk siapkan Plant Design dan score untuk 2 lagi subjek elektif. Lepas tu kawin! Lepas tu honeymoon kat Langkawi Island! Lepas tu cari kerja! Lepas tu convo!- (Perancangan dalam masa terdekat)

Sebelum ni saya agak stress sebab terlalu banyak perkara yang saya selalu fikirkan. Sebagai contoh - Lepas kawin nanti, rumah macam mana yang saya akan duduk? Lepas kawin nanti macam mana kalau saya tak dapat kerja? Siapa yang nak bayarkan PTPTN saya?  Kalau dah kerja nanti, mampu ke saya nak jalankan tugas saya especially kalau saya betul2 dapat jadi engineer? 

Semua persoalan tu buatkan saya stress je. Tapi, bila saya fikirkan balik, tu semua adalah perancangan jangka panjang dan saya tak perlu risaukan sangat pun. Cuma hanya merancang. Yang penting selesaikan dulu segala rancangan dalam jangka waktu yang terdekat ni. Sebagai contoh, selesaikan dengan jayanya Plant Design dan 2 subjek lagi. Kalau boleh dapatkan 4 flat terus. Pasal rumah tangga, saya buat observation sendiri, tak semestinya setiap pasangan baru berkahwin tu akan terus duduk dalam rumah yang complete. Sometimes, mereka hanya cukup dengan adanya tilam dan bantal. Hi hi hi. Macam Didi dan Ejad, beli tilam beberapa bulan selepas kahwin. Pregnant jugak Didi. Hi hi hi.

Apa yang penting, stop being worrier but be a warrior!Yang penting lagi, mama saya jadi mangsa terbaru selain Iman untuk saya curahan skill baru dalam bidang mekap. Ha ha ha! Thanks mama and I love u!

Daaa...

2 comments:

aishah nin said...

Tahniah. Selamat pengantin baru. Semoga bahagia sehinga ke jannah :)

cili kulai said...

be warrior,not worrier..like:)
zipahsasuke